Käyttö- ja sopimusehdot

Jaa tästä hyvät jutut kavereillekin!

Puutarha Auringontähden ja sen hallitsemien internetsivustojen käyttö- ja sopimusehdot

 

Nämä käyttö- ja sopimusehdot koskevat kaikkia Puutarha Auringontähden sivustojen ja palvelujen käyttöä, sekä kaikkien tuotteiden ja palvelujen kauppaa.

 

Käyttämällä Puutarha Auringontähden sivustoja ja/tai palveluja, hyväksyt nämä käyttö- ja sopimusehdot sekä nämä tietosuojakäytännöt, jotka löydät jokaiselta sivustolta.

 

Jos et syystä taikka toisesta voi näitä ehtoja hyväksyä, tulee palvelun/sivuston käyttö lopettaa välittömästi.

 

Tiivistelmä käyttö- ja sopimusehdoista

(löydät lisätietoa aiheesta linkkiä klikkaamalla)

 

 1. Kaiken sivustoilla olevan kirjallisen, kuvallisen tai muussa muodossa olevan sisällön omistaa Puutarha Auringontähti, ellei muuta ole mainittu. -> Immateriaalioikeudet
 2. Saat palveluihin rajatun käyttöoikeuden, joka on määritetty joko tuotekohtaisesti erikseen tai tässä olevilla ehdoilla -> Immateriaalioikeudet
 3. Käyttäjätiliä, käyttäjätunnusta ja/tai salasanaa tai muuten suljettua sisältöä ei saa jakaa millään tavalla eikä sitä saa julkaista missään muualla ilman erillistä lupaa -> Palvelujen sisältö ja käyttö
 4. Jos lähetät palveluihin omaa sisältöäsi myönnät niihin käyttöoikeuden myös Puutarha Auringontähdelle. Materiaalia voidaan hyödyntää markkinointitarkoituksiin. -> Palvelujen sisältö ja käyttö
 5. Et saa lähettää sivustoille tai palveluihin sopimatonta sisältöä ja vastaat omista toimistasi. -> Palvelujen sisältö ja käyttö
 6. Maksutapoina tuotteille ja palveluille voi olla lasku, osamaksu, verkkopankkimaksu, pankki- tai luottokortti, MobilePay-maksu, Paypal-maksu, bussi- tai postiennakkomaksu tai käteismaksu. -> Maksuehdot ja -tavat
 7. Toimitustapoina on sähköinen toimitus (sähköposti, lataaminen, tunnuksiin perustuva rekisteröityminen) ja Matkahuolto- ja Posti-paketit -> Toimitustavat ja -ajat
 8. Tuotteet ja palvelut toimitetaan force majeure -ehdoin. -> Toimitustavat ja -ajat
 9. Asiakaspalautuksen kulut maksaa asiakas, ellei muuta ole sovittu -> Peruutukset
 10. Peruutuksissa noudatetaan kulloinkin Suomessa voimassa olevia lakeja, asetuksia ja määräyksiä -> Peruutukset
 11. Reklamaatiot käsitellään 14 vrk:n kuluessa niiden tulosta Auringontähden tietoon -> Reklamaatiot
 12. Riita-asiat pyritään aina ensisijaisesti ratkaisemaan asiakkaan ja Puutarha Auringontähden välisenä. Jos yhteisymmärrykseen ei päästä, kuluttaja voi viedä asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. -> Reklamaatiot
 13. Auringontähti ei vastaa vahingoista, jotka johtuvat esim. palvelimen tai nettiliittymän toiminnasta. -> Vastuuvapauslauseke

KÄYTTö- ja sopimusehdot

 

Immateriaalioikeudet

Kaikki sivustoilla ja palveluissa oleva materiaali on Puutarha Auringontähden tavaramerkkioikeuden, tekijänoikeuden ja/tai muiden immateriaalioikeuksien suojaamaa omaisuutta. Poikkeuksena kolmansien osapuolten tuottamat ja sivustolle mahdollisesti liitetyt palvelut, videot, kommentit tai somejulkaisut.

Aineistoa saa käyttää ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön. Ilman erillistä lupaa, et saa käyttää näitä tietoja palvelujen tuottamiseen tai yritystoimintaan. Jäljennöksiä ja osaa niistä ei saa myydä, antaa, jakaa tai luovuttaa sähköisesti tai paperikopioina kaupallisessa tarkoituksessa.

 

Palvelujen sisältö ja käyttö

Saat palveluihin rajatun käyttöoikeuden, joka on määritetty joko tuotekohtaisesti erikseen tai tässä olevilla ehdoilla.

Rekisteröitymistä vaativat ilmaiset ja maksulliset palvelut on tarkoitettu täysi-ikäisille ihmisille. Alaikäiset voivat käyttää niitä vain huoltajan suostumuksella.

Palvelut saattavat sisältää linkkejä kolmansien osapuolten sivustoille/palveluihin. Auringontähti ei vastaa kolmansien osapuolien palveluiden tai sivustojen sisällöstä.

Auringontähti varaa oikeuden muuttaa palveluja ja tuotteita, poistaa, lisätä, muokata tai vaihtaa niitä ilman ennakkovaroitusta.

Palveluiden käyttöä varten saadut käyttäjätunnukset ja salasanat on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön, eikä niitä saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle ilman erillistä sopimusta Auringontähden kanssa.

Olet henkilökohtaisesti vastuussa omasta käytöksestäsi sekä viesteistä että tekemistäsi toimenpiteistä. Vastuu kattaa kaikki viestit, jotka lähetät Facebookin, sähköpostin tai muun viestiliikenteen välityksellä.

 

Kaikissa Auringontähden kanavissa on kiellettyä:

 • laiton, haitallinen tai herjaava sisältö, sen lähettäminen tai levittäminen
 • laiton hakkerointi, krakkerointi tai väärän tai turmeltuneen ohjelmiston levittäminen
 • laiton teko palvelujen tai tuotteiden käytön yhteydessä mukaan lukien kolmansien osapuolten tekijänoikeutta tai muita immateriaalioikeuksia loukkaavan tiedon tai materiaalin lähettäminen
 • näiden ehtojen väärinkäyttö
 • muiden käyttäjien, henkilöiden tai ryhmien uhkaaminen, kiusaaminen, ahdistelu, vainoaminen tai häirintä
 • tekeytyminen toiseksi henkilöksi
 • muiden käyttäjien tietojen levittäminen
 • tuotteiden, palveluiden, ehtojen kopiointi ja hyödyntäminen omassa liiketoiminnassa

Mikäli rikot näitä ehtoja, Auringontähti voi ilman varoitusta poistaa tietosi, viestisi, käyttäjätunnuksesi ja estää palvelujen käytön.

Jos lähetät palveluihin omaa sisältöäsi, kuten kuvia, tekstejä, video- tai äänitiedostoja, niiden kaikki oikeudet säilyvät edelleen sinulla, mutta myönnät niihin käyttöoikeuden myös Puutarha Auringontähdelle. Materiaalia voidaan hyödyntää markkinointitarkoituksiin (nimeäsi ei kuitenkaan koskaan julkaista ilman lupaasi).

 

 

Sopimusehdot tuotteiden ja palvelujen myynnissä

Nämä ovat yleiset sopimusehdot, joita sovelletaan kaikessa Puutarha Auringontähden tuotteiden ja palvelujen myynnissä. Ehdot ovat voimasssa 9.5.2018 alkaen.

 

Yleistä

Osapuolina sopimuksissa ovat Puutarha Auringontähti ja palveluja/tuotteita ostava kuluttaja tai yritys (jäljempänä asiakas).

Sopimus koskee sekä fyysisten tuotteiden että digitaalisten tuotteiden ja palvelujen kauppaa. Sopimus voi olla kertaluonteinen tai jatkuva.

 

Toimitustavat ja -ajat

Toimitustapoina on

 • tuotteen kuljetus Matkahuollon tai Postin pakettina (fyysiset tuotteet, kuten taimet, pihanhoitotuotteet yms.)
 • tuotteen toimitus sähköpostitse (tuote ladattavissa linkistä tai sähköpostin liitteenä)
 • tunnuksien toimitus sähköpostitse (tunnukset, joilla pääset esim. verkkokurssille tai saat muuta maksullista sisältöä käyttöösi)

 

Fyysisten tuotteiden toimitus:

Matkahuoltolähetys voidaan toimittaa joko Matkahuollon toimipisteeseen tai ns. Lähellä-pakettina Matkahuollon pakettipisteeseen.

Toimipiste määräytyy ilmoitetun osoitteen perusteella, ellei muuta sovita.

Postipaketti toimitetaan tuotteeseen soveltuvalla, edullisimmalla toimitustavalla, ellei muuta sovita.

Tuotteet voi myös noutaa suoraan puutarhalta sopimuksen mukaan.

Varaamme oikeuden vaihtaa toimitustavan tuotteelle sopivimpaan vaihtoehtoon. Toimitustapa ja -kulut ilmoitetaan kuitenkin asiakkaalle aina ennen tilauksen lähettämistä.

 

Digitaalisten tuotteiden toimitus:

E-kirjat ja muut ladattavat tuotteet toimitetaan asiakkaalle välittömästi tilauksen jälkeen hänen ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Linkki lataamiseen löytyy joko kuitista tai erillisestä sähköpostista.

Verkkokursseille pääsyyn tarvittavat koodit ja tunnukset toimitetaan heti tilauksen jälkeen, ellei muuta ei ole mainittu.

Verkkokurssin aineisto voi olla käytettävissä heti kokonaisuudessaan tai osissa. Tämä mainitaan kurssin tiedoissa.

Sähköisesti toimitettavat suunnitelmat yms. toimitetaan erillisen sopimuksen mukaan.

Tuotteet pyritään aina toimittamaan tilauksen mukaan.

Auringontähti ei vastaa tilauksen peruuntumisesta aiheutuneista vahingoista, jos tilausta ei pystytä toimittamaan luonnonolojen tai muiden Auringontähden vaikutuspiirin ulkopuolella olevien asioiden takia (force majeure-ehto).

 

 

Maksuehdot ja -tavat

Asiakas vastaa tilauksen yhteydessä antamiensa yhteys- ja maksutietojen oikeellisuudesta. Emme vastaa vahingoista, joita syntyy näissä tiedoissa olleiden virheiden tai puutosten takia.

Tuotteiden ja palvelujen hinnat voivat muuttua. Tilaushetken hintaa noudatetaan myös myöhemmin toimitettavien tuotteiden osalta.

Käytettävissä olevat maksutavat:

 • lasku
 • osamaksu
 • verkkopankkimaksut
 • pankki- ja luottokortit
 • Mobilepay
 • Paypal
 • posti- ja bussiennakko
 • käteinen

Auringontähti ei vastaa sopimuksista, joita asiakas tekee mahdollisen kolmannen osapuolen kanssa esimerkiksi osamaksukaupassa.

Viivästyneestä maksusta voidaan periä korkolain mukainen viivästyskorko sekä maksumuistutuksista ja muista perintätoimista aiheutuneet kulut.

Auringontähti voi katkaista pääsysi ostamiisi tuotteisiin, palveluihin ja materiaaleihin sekä mahdollisiin yhteisöihin viivästyneiden tai maksamattomien laskujen takia. Tämä ei kuitenkaan poista maksuvelvollisuuttasi.

Voimme siirtää maksamattomat laskut perintätoimiston perittäviksi.

 

Peruutukset

Asiakaspalautukset ja reklamaatiot hoidetaan Suomen kulloinkin olevien lakien ja asetusten mukaan.

 

Tavarat:

Verkkokaupasta tilatuilla tavaroilla on 14 vuorokauden peruutusoikeus tuotteen vastaanottopäivästä lukien.

Palautuksen toimituskulut maksaa asiakas, mikäli muuta ei ole sovittu.

 

Taimet:

Koska taimet ovat herkästi pilaantuvia tuotteita, niillä ei ole automaattisesti 14 vrk:n peruuttamisaikaa.

Taimitilaus on peruutettavissa ENNEN TOIMITUSTA ilman eri kuluja. Toimituksen jälkeen tilauksen peruutus käsitellään aina tapauskohtaisesti. 

Varaamme oikeuden periä mahdollisesta tilauksen noutamatta jättämisestä aiheutuneet kulut asiakkaalta.

Palautuksen toimituskulut maksaa asiakas, mikäli muuta ei ole sovittu.

 

Suunnittelupalvelut:

Palvelusopimuksilla on 14 vuorokauden peruuttamisoikeus sopimuksen tekopäivästä lukien. Peruuttamisoikeus katkeaa, jos palvelu toimitetaan kokonaisuudessaan peruuttamisajalla.

Osittain suoritetusta palvelusta peritään suoritetun osuuden mukainen hinta, vaikka palvelu peruutettaisiin.

Tilaamalla Auringontähdeltä suunnittelu- tai muita palveluita, hyväksyt samalla tämän ehdon.

 

Digitaaliset tuotteet:

Digitaalisten tuotteiden tilaus on peruutettavissa ENNEN TOIMITUSTA ilman eri kuluja.

Verkkokursseissa on 14 vrk:n peruutusoikeus, joka lasketaan siitä, kun ostat tuotteen. Poikkeukset tästä on ilmoitettu kurssin tiedoissa.

E-kirjoissa ja muissa kokonaisuudessaan toimitettavissa digitaalisissa tuotteissa peruutusoikeus katkeaa tuotteen toimitukseen. 

Tilatessasi Auringontähdeltä e-kirjoja tai muita heti toimitettavia digitaalisia tuotteita hyväksyt samalla tämän ehdon.

 

Lisätietoja peruuttamisoikeuksista voit lukea tästä

 

Reklamaatiot

Emme vastaa kuljetuksen aikana tulleista vahingoista. Niistä tulee ensisijaisesti ottaa yhteyttä kuljetuksen hoitaneeseen yritykseen.

Taimet lähtevät taimistolta aina silmämääräisesti terveinä ja elinvoimaisina. Auringontähti ei vastaa niille kuljetuksen aikana tai istutuksen jälkeen tulleista vaurioista, taudeista tai tuholaisista.

Auringontähti ei vastaa kolmansien osapuolien valmistamien tuotteiden valmistusvirheistä. Niistä tulee ensisijaisesti reklamoida tuotteen valmistajaa.

Reklamaatiot käsitellään kahden viikon sisällä niiden saapumisesta yrityksen tietoon.

Riita-asiat pyritään aina ratkaisemaan asiakkaan ja yrityksen välisenä. Jos yhteisymmärrykseen ei päästä, kuluttaja voi viedä asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

 

Vastuuvapauslauseke

Auringontähti ei vastaa vahingoista, joita voi aiheutua palvelimen, verkon tai nettiliittymän toimimattomuudesta.

Auringontähti ei myöskään ole vastuussa siitä, jos et syystä tai toisesta pysty lataamaan materiaaleja omalle koneellesi, et osaa käyttää verkkopalveluja ohjeista huolimatta tai materiaalit latautuvat hitaasti.

Auringontähti ei missään tilanteessa vastaa palvelujen, tuotteiden tai materiaalien pohjalta tehtyjen henkilökohtaisten päätösten seuraamuksista tai tuloksista.