Voiko blogin avulla saada lisää ostavia asiakkaita verkkokauppaan?

Jaa tästä hyvät jutut kavereillekin!
 • 417
 •  
 •  
 •  
 •  

Kyllä voi!

Blogin aloittaminen keväällä 2017 oli ehdottomasti yrittäjäelämäni paras päätös. Olen saanut Pihalla Auringon Tahtiin -blogin avulla:

 • vuorovaikutusta asiakkaideni kanssa, joka on ollut todella iso apu yrityksen kehittämisessä
 • huimasti lisää näkyvyyttä hakukoneissa sekä somessa
 • ilmaista näkyvyyttä lehti- ja radiohaastattelujen kautta
 • päässyt mukaan todella innostaviin projekteihin, joista en ilman blogia olisi edes tiennyt mitään!

Olen kertonut näistä kokemuksistani sekä siitä, miten ne saavutin, tarkemmin tässä postauksessa.

Loppukesästä 2018 päätin ottaa seuraavan askeleen. Pihalla Auringon Tahtiin blogia rakentaessa olin opiskellut WordPressin käytön ihan alkeista ja huomannut sen helpoksi käyttää ja monenlaiseen nettitoimintaan soveltuvaksi. Päässäni alkoi pyöriä kysymys: voisiko verkkokaupan markkinoinnissa hyödyntää blogia vielä tehokkaammin?

Verkkokauppa meillä on ollut jo vuodesta 2008 ja samassa osoitteessa avattiin täysin uudistunut, WordPress-pohjainen kauppa marraskuun lopussa 2018. Vuoden vaihteen jälkeen avasin verkkokaupan alle myös blogin.

Auringontähti blogin perusidea on sama kuin tämänkin, auttaa ihmisiä hoitamaan pihaansa kestävästi, helposti ja luonnon kanssa yhteistyötä tehden. Lähestymiskulma vain on hieman eri: kun täällä opastan pihanhoitoon yleisellä tasolla, Auringontähti blogissa asiaa lähestytään myymiemme tuotteiden kautta. Lisäksi pystyn siellä kertomaan myytävien tuotteiden valmistuksesta, käytöstä ja ominaisuuksista huomattavasti laajemmin kuin pelkissä kaupan tuotekuvauksissa on mahdollista.

Tässä postauksessa todistan sinulle, että bloggaamisella voi todella saada tuloksia myös verkkokaupan markkinoinnissa.

Verkkokaupassa tehdyt tekniset muutokset

*Tämä artikkeli sisältää affiliatelinkkejä.

Verkkokauppa on tietysti kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Uudessa kaupassa tehtiin muutama merkittävä muutos, joilla on blogin ohella ollut vaikutusta niin kävijämääriin kuin myyntiinkin.

Aiemmassa verkkokaupassamme ei ollut mitään suoramaksumahdollisuuksia, vaan kaikki tilaukset laskutettiin käsipelissä. Tämä toimi oikeastaan ihan hyvin niin kauan kuin myimme pelkästään taimia kesäkaudella. Oli vain hyvä, että pääsin tarkistamaan tilattujen taimien saatavuuden ennen maksua.

Mutta kun Pihalla Auringon Tahtiin -blogin myötä aloin kehittää digituotteita ja myöhemmin mukaan tuli myös muita tuotteita, maksutapoihin oli välttämätöntä tehdä päivityksiä. Suomalaiset (minä mukaan lukien) käyttävät kaikkein mieluiten suoria verkkopankkimaksuja, joten ne piti saada ehdottomasti mukaan.

Maksutapavalikoiman laajentamisen lisäksi uusi verkkokauppapohja mahdollisti myös ladattavien digituotteiden myynnin sekä tuotteiden luonteeseen paremmin mukautuvan toimitustapavalikoiman. Myös sivujen rakenne parani ja esim. kuvia pystyi käyttämään monipuolisemmin kuin ennen.

 

Kävijämäärät entiseen kauppaan verrattuna

Puutarha-ala on kovin kausiluonteinen ala, etenkin tällaisessa taimimyynnissä. Tyypillisesti se kovin myyntisesonki on touko-kesäkuussa ja sen jälkeen hiljenee. Myös kevään ja kesän säät vaikuttavat myyntiin todella paljon.

Tässä esimerkkinä Auringontähden verkkokaupan kävijämäärät Google Analyticsin mukaan vuonna 2016:

Kävijämäärät vuonna 2016

Kuten huomaat, kävijämäärissä on selkeä piikki touko-kesäkuussa

 

Seuraavana vuonna perustin Pihalla Auringon Tahtiin blogin ja aloin myös ohjata sieltä liikennettä verkkokauppaan:

Kävijämäärät vuonna 2017

Kokonaiskävijämäärät verkkokaupassa vähenivät tuona vuonna, mihin oli parikin syytä:

 • käytössäni oli myös toinen verkkokauppa (Holvi), jossa pystyin tarjoamaan suorat verkkopankkimaksut. Ohjasin liikennettä blogista myös sinne, en vain tähän verkkokauppaan. Sieltä myytiin kaikkia muita tuotteitamme paitsi taimia ja suunnitelmia.
 • kesä 2017 oli tosi huono, viileä ja sateinen, joka vähensi taimien myyntiä kaikilla taimistoilla

Mutta selvästi tässä jo näkyy blogin apu: onnistuin sopivilla linkityksillä postauksista tuottamaan myös verkkokauppaan ”kävijäpiikkejä” ja tasoittamaan kesäistä myyntiä hieman laajemmalle ajalle.

Tyypillisesti se kaikista hiljaisin aika puutarha-alan verkkokaupassa on marras-tammikuu, niin myös meillä. Pientä piristystä näkyi syksyllä uuden kaupan myötä, mutta se mennee pienen avajaismarkkinoinnin piikkiin. Tammikuun kävijämäärät olivat uudessa kaupassa jopa hieman pienemmät kuin edellisvuonna:

Vertailu

1.11.2018-31.1.2019  vs.  1.11.2017-31.1.2018

 

Blogi verkkokaupassa aloittaa…

Ensimmäiset postaukset sain julkaistua verkkokaupan alle Auringontähti blogiin helmikuussa 2019. Toimin täsmälleen samalla menetelmällä niin artikkeleiden kirjoittamisessa kuin julkaisussakin kuin tämän Pihalla Auringon  Tahtiin blogin kanssa (tästä tarkemmin tässä postauksessa).

Ja mitkä olivat vaikutukset kävijämääriin?

Vertailu

1.1.2018-15.4.2018  vs.  1.1.2019-15.4.2019

Lähes 100% kävijämäärien kasvu edelliskevääseen verrattuna!

Blogin avulla olen saanut jo helmikuusta alkaen

 • ihmisiä tulemaan kauppaan,
 • tutustumaan tuotteisiimme,
 • ottamaan yhteyttä ja
 • hankkimaan vinkkejä tuotteidemme käyttöön ja valintaan.

Nämä tulokset ovat tietysti vain alkua, sillä päämyyntikausi on vielä edessä päin ja Auringontähti blogikin on ihan alkumetreillään.

Olen vuosien varrella huomannut, että tällä alalla myös ostopäätökset syntyvät pikavauhtia sitten kauden aikana. Silloin ei enää vertailla ja pähkäillä, vaan halutaan päästä äkkiä tositoimiin siellä pihalla. Tämä onkin tuonut tosi paljon haasteita verkkokaupan markkinointiin. Asiakkaat unohtavat nopeasti ja markkinoinnin on joutunut aloittamaan vähän niinkuin alusta joka vuosi. Rahallahan se onnistuisi, mutta jos sitä ei ole määrättömästi käytettävissä, jää herkästi isompien jalkoihin sesongin parhaassa huumassa.

Blogin avulla pystyn kuitenkin pitämään Auringontähden ihmisten mielissä läpi vuoden, jolloin me olemme siellä jo valmiiksi ostosten tullessa keväällä ja kesällä ajankohtaiseksi. Blogi tuo verkkokauppaan ihmiset jo silloin, kun he vasta suunnittelevat, etsivät tietoa tuotteista ja inspiraatiota ennen ostopäätöstään.

Vaikutukset myyntiin

No, onko tällä sitten ollut ihan taloudellisia vaikutuksia? Tosissaan niitä päästään tietysti tarkkailemaan vasta pidemmällä aikavälillä ja kesän jälkeen. Mutta tässä vaiheessa voin jo paljastaa, että aiemmin nolla-myyntiset helmi-huhtikuu ovat tänä vuonna tuoneet nelinumeroisia myyntejä verkkokaupan kassaan sekä paljon ennakkovarauksia taimista keväälle!

Olemme myyneet verkkokursseja enemmän kuin parina aikaisempana vuonna yhteensä ja lisäksi KASSU kasvisuunnitelmat ovat tehneet kauppansa. Myös muut tuotteet ja taimet verkkokaupassa ovat saaneet ihan uudella tavalla katselukertoja ja uskon vakaasti, että tämä näkyy myös ensi kesän myynnissä.

 

Miten blogi on tässä auttanut?

Rehellisesti on tunnustettava, että kaiken takana on Tiia Konttisen Bloggaajasta Ammattilaiseksi valmennus!

Tiian kurssien avulla perustin tämän Pihalla Auringon Tahtiin blogin keväällä 2017. Ammattimaisen tavoitteelliseksi tämä blogi muuttui Bloggaajasta Ammattilaiseksi valmennuksen ohjein talven 2017-18 aikana. Ja nyt valjastin vain tämän saman menetelmän tähän uuteen projektiin, Auringontähti blogiin.

Vaikka BA valmennus tuntui silloin alussa kalliilta investoinnilta, se on jo moninkertaisesti maksanut itsensä takaisin! Valmennukseen liittyy vielä upea yhteisö, jossa pääsee jakamaan kokemuksiaan toisten kanssa ja oppii koko ajan uutta. Tämä valmennus ei todellakaan ole mikään kertakäyttötuote!

Ja mikä mahtavaa, kun tämän tavoitteellisen bloggaamisen menetelmän kerran oppii, sitä voi soveltaa hyvin erilaisiin tavoitteisiin. Kuten tämä oma projektini osoittaa. Se toimii aina yhtä luotettavasti, tehokkaasti ja varmasti.

 

*Tämä artikkeli sisältää affiliatelinkkejä. Jos päädyt ilmoittautumaan valmennukseen tämän linkin kautta, saan siitä pienen komission, jota käytän mm. tämän blogin ylläpitokustannuksiin. Voit huoletta klikata linkkiä ja tutustua sivuihin, se ei tuota minulle mitään, eikä maksa sinulle!

Suosittelen tätä valmennusta puhtaasti omien kokemusteni perusteella. Ennen ostopäätöstä harkitse tarkoin, soveltuuko ne myös sinulle.

Kommentoi helposti Facebook profiililla!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: