Näin hyödynnän blogia yritykseni markkinoinnissa

Jaa tästä hyvät jutut kavereillekin!
 • 24
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Kaupallisessa yhteistyössä blogivalmentaja Tiia Konttisen kanssa

Kuulutko sinäkin niihin pienyrittäjiin, jotka kokevat markkinoinnin ja tuotteidensa myynnin hankalaksi? Nautit työstäsi, mutta sen hinnoittelu, markkinointi ja myyminen tuntuu todella epämiellyttävältä?

Et muuten ole tunteinesi yksin! 

Poikani kyseli kerran, mitä tekisin jos voittaisin lotossa. Ennen kuin ehdin vastata, hän ehdotti, että ehkäpä palkkaisin jonkun tekemään nämä kaikki puutarhahommat ja itse vain istuisin aurinkotuolissa valmista ihailemassa.

No en todellakaan! Minä rakastan kasvien kanssa työskentelyä, kitkemistä, istutusten suunnittelua ja rakentamista. On myös ihanaa tavata erilaisia puutarhaihmisiä ja jos voin jotenkin heitä vielä ongelmissa auttaa, se tuntuu mahtavalta. Mutta jos voittaisin lotossa, voisin tehdä näitä töitä ilman rahan miettimistä. Ja se se vasta olisikin mahtavaa!

No, lottovoittoa en ole saanut. Mutta onneksi löysin muutama vuosi sitten keinon, jonka avulla minun ei tarvitse enää tuskailla näiden ristiriitojen kanssa. Tämän keinon ytimessä on tämä blogi, jota sinäkin juuri nyt luet. 

Miltäs kuulostaisi, jos sen sijaan, että etsit kuumeisesti asiakkaita ja koitat saada heidät ostamaan tuotteitasi ja palvelujasi, voisitkin keskittyä juuri siihen työhön, minkä osaat ja mistä nautit? Eikä sinun tarvitsisi koittaa arvailla mikä menisi kaupaksi, vaan asiakkaasi tulisivatkin sinun luoksesi pyytämään tuotteita ja palveluja?

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? No niin se kuulosti minustakin, mutta onneksi päätin kuitenkin kokeilla!

Auringontahti logo

 

Ensireaktio: eihän blogissa mitään myydä!!

Kun ensimmäistä kertaa kuulin, että blogin avulla voisin markkinoida ilman sitä vastenmielistä tyrkyttämistä, olin hyvin skeptinen. Käsitykseni blogeista oli silloin päiväkirjamaista kerrontaa päivän kulusta höystettynä kivoilla selfiekuvilla. En niitä jaksanut itsekään lukea kuin satunnaisesti. Miten ihmeessä tällaisella voisi markkinoida yhtään mitään?? Toki joissain blogeissa pyörii ärsyttäviä mainoksia, mutta ei kai niitä kukaan oikeasti edes klikkaile? En minä ainakaan!

Olin kuitenkin silloin tilanteessa, jossa yritystoiminta joko loppuu kokonaan tai se kehittyy ja tulee kannattavaksi. Ei ollut varaa nirsoilla, vaan kaikki keinot piti kokeilla. Ja siksi päätin kokeilla sitten blogiakin.

Alkuun pääsin blogivalmentaja Tiia Konttisen oman blogin ohjeilla ja maksuttomilla videoilla sekä kursseilla. Ihastuin hänen iloiseen ja selkeään tapaansa opastaa kädestä pitäen niin blogin teknistä muokkaamista kuin sisällön rakenteitakin. Vaikka en ollut koskaan aikaisemmin mitään nettisivuja rakentanut, hänen ohjeillaan onnistuin parissa kuukaudessa tekemään blogisivustoni WordPress-pohjalle täysin itsenäisesti.

Itse blogin kirjoittaminen oli innostavaa ja mukavaa puuhaa. Mutta sehän ei tarkoita, että se kiinnostaisi muita ja siitä olisi jotain hyötyä yrityksen markkinointiin.  Hämmästykseni olikin suuri, kun sain uunituoreen, omin käsin rakennetun blogin julkaistua maaliskuussa 2017.

Ensimmäinen Tiian ohjeilla kirjoitettu ja jaettu blogipostaus sai parissa viikossa lähes 3000 uniikkia lukijaa!! Tämä tietysti innosti jatkamaan samaan malliin ja vuoden lopussa blogin kävijämäärät näyttivät jo oikein mukavilta:

Loppuvuodesta olin vakuuttunut blogin hyödyistä markkinoinnissa, joten päätin ottaa seuraavan ison askeleen: Ilmoittauduin mukaan Tiian Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -valmennukseen. 

Hinta tuntui kyllä aika suolaiselta aluksi, mutta päätöstä en ole joutunut katumaan hetkeäkään. Vaikutukset koko yritystoimintaan ovat olleet isommat kuin ikinä uskalsin edes haaveilla! Ja mikä parasta, vaikka aloitin valmennuksen jo neljä vuotta sitten, saan edelleen hyötyä sekä valmennuksen jatkuvasti päivittyvistä materiaaleista että siihen liittyvän Facebook-ryhmän tuesta ja vinkeistä.

Opiskelijoiden omassa FB-ryhmässä on säännöllisesti liveluentoja ja opiskelijoille on tarjolla ajankohtaisia webinaareja, joista opin vieläkin joka kerta jotain uutta!

4 tärkeintä asiaa blogin hyödyntämisessä yrityksen markkinoinnissa

 

1. Mieti aina lukijaa, älä itseäsi!

Ne päiväkirjamaiset minä-tekstit kannattaa unohtaa kokonaan, jos haluaa hyödyntää blogia nimenomaan markkinointimielessä. Ota lähtökohdaksi lukijoiden auttaminen, heidän ongelmiensa ratkominen ja elämänsä parantaminen, kun mietit blogisi aiheita.

Voit tietysti hyödyntää blogia suoraan tuotteidesi tai palveluidesi myynnissä. Voit vaikka tehdä tuotevertailuja, jotka helpottavat ihmisiä valitsemaan itselleen sopivimmat tuotteet. Tai voit kirjoittaa postauksen siitä, miten sinä itse tai joku ystäväsi käyttää jotain tuotetta. Sitten vain lisäät postaukseen linkit tuotteisiin, verkkokauppaasi tai jos et myy suoraan verkossa, yhteydenottolomakkeeseen.

Kunhan pidät koko ajan kirkkaana mielessä, että tavoite on jotenkin auttaa lukijaa!

 

2. Fokusoi ja valitse kohderyhmäsi

Kukaan ei voi miellyttää kaikkia. Ja jos tätä yrittää, todennäköisesti ei kunnolla miellytä yhtään ketään!

Siksi on tärkeää miettiä yritysblogia suunnitellessa, millainen on se unelmalukija, eli unelma-asiakas, jonka toivot postauksestasi pitävän. Mitä tarkemmin unelmalukijan osaat määritellä, sitä varmemmin juuri häntä postauksellasi autat. Ja sitä todennäköisemmin hän myös haluaa juuri niitä sinun tuotteitasi tai palveluitasi ostaa.

 

3. Opettele huolellisesti oikea postauksen rakenne ja hakukoneoptimointi

Netissä näkyvyyden saaminen on oikeastaan hyvin yksinkertaista:

Niin sosiaaliset mediat kuin hakukoneetkin koittavat etsiä netin infokaaoksesta juuri sitä tietoa, mitä heidän käyttäjänsä juuri sillä hetkellä eniten kaipaavat. Tämä tapahtuu käytännössä monimutkaisten algoritmien sekä käyttäjien käyttäytymisen seurannan kautta. 

Blogissa tämä tarkoittaa mm. sitä, että some näyttää postauksiasi ja hakukoneet nostavat ne hakujen kärkeen kun:

 • postauksen pituus on optimaalinen (ei liian lyhyt, mutta ei liian pitkäkään)
 • postauksen rakenne on selkeä (sopivasti tekstiä, kuvia ja otsikoita)
 • lukijat viihtyvät postauksen ja blogisivuston parissa pitkään 
 • lukijat tulevat yhä uudestaan blogisivustolle
 • mitä enemmän kävijöitä sivustolla on, sitä enemmän myös somekanavat ja hakukoneet sitä esille nostavat

Periaatteessa hyvin yksinkertaista, mutta käytännössä edellyttää tietysti valtavan määrän kokeiluja ja vuosien yrityksen-erehdyksen kautta oppimista… ja siitä seuraakin se neljäs neuvo:

 

4. Etsi itsellesi hyvä opettaja

Hyvä valmentaja on tietysti itse tehnyt sen mitä opettaa ja onnistunut. Mutta yhtä tärkeää on, että hän on myös uskaltanut ottaa riskejä ja epäonnistua. Ja että hän myös kertoo näistä epäonnistumisista avoimesti, jotta sinun ei tarvitse tehdä samoja virheitä.

Lisäksi hyvän valmentajan ominaisuuksiin kuuluu myös uudistumiskyky. Hän ei uraudu, eikä jämähdä kerran löytämiinsä hyviin ratkaisuihin. Tämä on erityisen tärkeää verkkomaailmassa, jossa algoritmit muuttuvat jatkuvasti ja jonka mediat reagoivat maailman muutoksiin salamannopeasti perinteisempään mediaan verrattuna.

Oma valmentajani on sieltä 2017 vuodesta asti ollut Tiia Konttinen, enkä pois vaihtaisi! Voin vilpittömästi sanoa, että ilman hänen ohjeitaan tuskin tässä yrittäjänä edes olisin.

 

Miksi suosittelen Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ valmennusta?

Edellä jo kerroinkin muutamia syitä, miksi Tiia on valmentajana loistava ja Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ valmennus on Suomen paras blogivalmennus yrittäjälle. Mutta se että on mukavaa ja kivaa ei tietenkään yrittäjälle riitä. Tarvitaan niitä konkreettisia tuloksia, lisää asiakkaita ja etenkin niitä ostavia asiakkaita.

 

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten tässä Google Analyticsin kävijämäärätilastoista kuvakaappaukset vuosilta 2017-2020. Ylempänä ovat tämän blogin kävijätilastot, alempana auringontahti.fi -verkkokaupan kävijät samana vuonna. Ja kuvatekstistä löydät myös tiedon liikevaihdon kehityksestä samoina vuosina.

VUONNA 2017

Blogi

 

Verkkokauppa (liikevaihto n. 6 600 €)

VUONNA 2018

 

Blogi

 

Verkkokauppa (liikevaihto n. 9 100 €)

VUONNA 2019

Blogi

 

Verkkokauppa (liikevaihto n. 14 600 €)

 

VUONNA 2020

Blogi

 

Verkkokauppa (liikevaihto n. 29 900 €)

 

Tiesitkö, että bambun versolta kuluu kolme kokonaista vuotta puhkaista maanpinta ja nähdä ensimmäisen kerran auringonvalo?
Mutta kun bambun verso pääsee vihdoin maanpinnalle, se kasvaa täyteen mittaansa noin 60 päivässä.

Tämä sama idea on rahan tienaamisessa verkon kautta. Alussa on tehtävä enemmän töitä vahvan perustan luomiseksi. Mutta kun se on kunnossa, loppu sujuu kuin itsestään.

Näin sanoo Tiia itse Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -sivulla, ja tämän voin täydestä sydämestäni allekirjoittaa.

Viime vuosi oli paitsi maailmassa myös henkilökohtaisesti minulle hyvin poikkeuksellinen: minulla diagnosoitiin syksyllä 2019 rintasyöpä, jonka hoidot jatkuivat kesään 2020 saakka. Olin sairaslomalla koko talvikauden ja blogiin ei siksi viime vuoden aikana uusia artikkeleita syntynyt. Siitä huolimatta siellä tehtiin jälleen lukijaennätyksiä, verkkokaupassa kävijäennätyksiä ja myös liikevaihto nousi ihan uusiin lukuihin. 

Kun pohjatyöt on huolella ja ammattilaisen ohjein tehty, päälle rakentuu vankka yritystoiminta. Se ei heti kriisin tullenkaan romahda, vaan pyörii jopa tovin vain vierestä seuraillen!

 

Jos sinusta yhtään tuntuu, että menestyksesi pullonkaulana on markkinointi, klikkaapas tuosta alta ja tutustu Tiian valmennukseen!

 

Kenelle Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ valmennus sopii?

 • jos kirjoittaminen on sinulle luontainen tapa tuoda osaamistasi esille
 • jos sinulla on jo olemassa blogi, jota haluat kehittää tavoitteellisesti
 • olet valmis panostamaan opiskeluun ja menemään välillä mukavuusalueesi ulkopuolellekin
 • olet pitkäjänteinen ja kärsivällinen

Kenelle Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ valmennus ei sovi?

 • jos olet ihan aloittelija, eikä sinulla vielä ole blogia (kurkkaa silloin tämä)
 • jos metsästät pikavoittoja ja taikanappuloita
 • jos kirjoittaminen on sinulle syystä taikka toisesta haasteellista
Kommentoi helposti Facebook profiililla!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: